16 ianuarie 2009

Program prelungit pentru fumatori

Într-o mare companie multinațională se naște ideea (probabil de la Resurse Umane) ca angajații fumători, datorita viciului lor consumator de timp sa aiba program diferențiat fata de ceilalti.
Astfel, apare urmatorul e-mail trimis angajaților acestei firme :

From: Alina Sent: 25 January 2008 15:00
To: SC CompaniaX
Subject: Program prelungit pentru fumatori
Dragi colegi,
Pentru a avea un program de lucru care sa nu dezavantajeze personalul companiei, pentru a avea certitudinea ca cele 8 h de lucru/zi sint dedicate in totalitate companiei, va transmit ca incepind cu data de 26/01/2008,
  fumătorii din cadrul companiei COMPANIA X, vor avea program prelungit cu 30 minute/zi.
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa in continuare!
Alina
______________________________________________________________

E-mail-ul in cauza a generat doua reply-uri:
MAIL 1:
–Original Message–
From: Sent: 25 January 2008 15:07 To:
Subject: RE: Program prelungit pentru fumători
Mi se pare corect.. Si fetele sa stea pana la 20.00.. Negrii, ungurii si tiganii pana la 21.00.. Si daca pe langa faptul ca fumeaza, mai si mananca…sa nici nu mai plece acasa.. Lasand la o parte gluma.. nimeni nu poate sa se concentreze 8 ore pe zi.. fara pauza.. eu stiu ca sunt recomandate pauze de 10 minute la fiecare ora.. atat pentru ochi, cat si pentru creier.. Sorry, am incercat sa ma abtin sa dau reply.. dar n-am putut..
PS.. sa nu zici ca sunt carcotas… aseara am plecat la ora 21.00 aici (ca sunt negru :D )

MAIL 2:
– Original Message –
From: To: Sent: Wednesday, February 02, 2008 2:03 PM
Subject: Re: Program prelungit pentru fumatori
de acord. fumătorii se vor lasa de fumat (cu certitudine) si vor adopta următoarele:
1. vor bea mai multa apa, deci vor fi nevoiti sa faca pipi mai des. cate cinci minute jetu’
2. vor adopta regim alimentar (se stie ca renunțarea la fumat provoaca bulimie si îngrășare) si vor pleca prin cartier sa caute morcovi, merdenele, banane si apa. cum am mentionat la punctul 1, vor bea mai multa apa. de ce?
3. s-a demonstrat științific ca la frig, organismul consuma mai multe lichide (consultați programul Discovery Channel pentru o posibila reprogramare a documentarului), deci oamenii trebuie sa bea mai multa apa iarna.
4. vor trece mai des decât 1 data pe an pe la cabinetul de medicina muncii pentru consultații asupra creșterii nervozitatii la locul de munca (s-a demonstrat stiintific ca renuntarea la fumat genereaza stari bizare)
5. cine-i Alina?
6. ii vor trece adresa de e-mail pe toate website-urile porcoase si de shopping posibile pentru a o umple de spam, sa stea cate 30 de minute in plus pe zi pentru a-si curata contul de gunoaie.

Niciun comentariu: