profitshare

12 iulie 2011

Motivele dezastrului de la BAC 2011

La scurt timp după dezastrul de la BAC 2011 au început sa iasă la suprafață motivele acestui fiasco. Acestea țin de domeniul științifico-fantasticului, sau mai degrabă doar al fantasticului, devreme ce știința nu a fost prea implicata.
Vinovați par a fi toți de la părinti, profesori, guvernanți, la patronii de cluburi, birturi și baruri, la inventatorii internetului, ai Windows`ului și al Counter Strike`ului, dar sub nicidecum elevii

Marea majoritate a celor căzuți la BAC și familiile acestora au dat vina pe Primul Ministru, dar aceasta doar din obișnuință. Totuși un avertisment a fost lansat, și anume: după ce Guvernul a dat în bugetari și în Liceeni, s-ar putea ca următoarea țintă sa fie elevii claselor 5-8. 
Apoi a urmat Ministrul Învățământului - Funeriu. Acesta a fost acuzat de către elevi ca nu a fost destul de serios în momentul în care a anunțat măsurile draconice de supraveghere. Toata lumea a crezut ca glumește, motiv pentru care un număr semnificativ de elevi s-au prezentat nepregătiți, bazându-se pe copiat.
Alții au acuzat camerele de luat vederi. Din declarațiile lor reieșea faptul ca acestea au fost de-a dreptul intimidante. Mai mult, un grup de fete au spus ca, ele fiind învățate ca în fata camerelor de luat vederi sa zâmbească și sa stea nemișcate nu au reușit sa scrie la subiect. 
Unii, văduviți de jumătatea lor, anume Smartphone`u din dotare și în consecința de FaceBook, au intrat în stare de soc. Un profesor supraveghetor declara: "în momentul în care i-am luat telefonul, după lupte epice, a rămas paralizata, parca ar fi lovit-o cineva în cap. 3 ore nu a mișcat nimic, se uita tâmp la ceilalți și murmura ceva de neînțeles".  O alta eleva a declarat la ieșirea din examen: "cum sa ma pot concentra la subiecte când timp de 3 ore cei 4000 de prieteni ai mei erau îngrijorați ca nu  primeau nici o veste de la mine ??" O eleva ce ar fi trebuit sa fie fericita ,la aflarea rezultatelor era totuși destul de supărata: Da, l-am luat, dar ..nu am putut sa îmi fac poze în sala. Acum ce mai postez pe net ???"
Viitorul pare sumbru în acest moment, mulți dintre ei fiind derutați, alții își îneacă amarul în alcool. 


Dar totuși exista o speranța: Sesiunea din Toamna, și dacă nici asta nu tine ...


...viitorul poate fi roz!

Niciun comentariu: