profitshare

19 martie 2009

16 martie 2009

Miorita vs. Batman

De cate ori aud pomenindu-se de Balada super ultra mega populara Miorita imi sare gandul la fascinanta intrebare: Cum gaseste un cioban o oaie in munti? - Acceptabila.
Dar, sa fim seriosi pentru o clipa si sa ne gandim la ceea ce ne propune aceasta balada. 3 ciobani si o oaie, o crima si un continuu delir. Un fel de telenovela in faza incipienta cu elemente fantastice ce ating dramaticul dar si absurdul.
Sa incepem cu primul element: 3 ciobani. Diferiti. Din zone geografice diferite, fiecare reprezentand cartierul si blocurile de dupa care vine. Aici apare primul element fantastic, de-a dreptul demn de un S.F. al baladei: dintre cei trei, moldoveanul este cel mai bogat. Tot de aici putem deduce si tenta xenofoba a baladei si caracterul subiectiv cu care a fost tratata (exista mai multe versiuni, aici vorbesc despre varianta bagata pe gat elevilor in scoala generala).
Urmatorul element este Oaia, celebra, cunoscuta pe la ea prin cartier drept Miorita. Odata cu acest personaj apare si al doilea element fantastic al baladei: o oaie vorbitoare, aceasta, in mod ciudat, sau poate nu, este in stransa legatura cu primul element fantastic, moldoveanul.
Mai jos este evidentiata celebra Miorita, asa cum era vazuta de cioban.
Sa vorbim putin despre viitoarea crima. Autorul popular pretinde ca motivul pentru omor este furtul. Dar analizand mai bine acest motiv, se poate observa ca nu este unul valabil, deoarece tocmai ciobanul moldovean este viitoarea presupusa victima. Dar lipseste motivul, adica: ce sa furi de la el? Ce averi ar putea sa aiba un schizofrenic ce aude voci si isi imagineaza o relatie cu o oaie?
Adevaratul motiv al omorului este: frica celor doi ciobani pentru viata lor si sanatatea turmelor din dotare. Ce cioban ar putea traii linistit stiind ca vecinul lui are relatii dubioase cu oile sale? Daca se plictiseste de a lui si trece la vecini?
Finalul baladei il gaseste pe super eroul mioritic delirand, cum de altfel o face pe tot parcursul povestii. Refuza ajutorul oferit de Miorita, un fel de Mata Hari in lana, isi indeparteaza cainii protectori, preferand mai degraba sa moara, decat sa infrunte realitatea. Dar asta nu e tot, el prefera sa isi incheie existenta cu o minciuna, ascunzand adevarul fata de mama sa, probabil singura fiinta umana care l-a iubit.

Acum, un exercitiu de imaginatie. Ganditi-va ca in varianta ecranizata a filmului in rolul Moldoveanului ar juca Bruce Willis sau Chuck Norris. Nu doar  ca ar arunca ei in aer celelalte ferme, dar ar arunca in aer toata ungurimea (Asta probabil in partea a doua), nu ar mai ramane picior de ciobanas Ungurean pe acolo in Veci Vecilor, Amin. (Daca ar fi facut de americani, filmul ar debuta cu asasinarea mamei ciobanasului Moldovean si siluirea Mioritei, toate acestea in timp ce el ar fi la o alta oaie).
PS: Iar in rolul Mioritei...Danny de Vito sau Adi Minune.

Si pe final, imaginati-va ca Batman ar fi intr-o situatie asemanatoare.
Bruce afla ca Joker`u si restul trupei doresc sa ii faca felul. Il cheama pe Alfred si ii transmite dorinta lui de a muri. Alfred il ia tare:
- Stapane Bruce, cheama Politia - Gordon e amicul tau de pahar.
-Eh,...lasa-l, ...tu zi-le ziaristilor ca am murit fericit.
- Stapane Bruce, Cheama pe Robin, doar e mana ta dreapta.
-Eh, ...lasa-l, zi-le angajatilor ca am murit semnandu-le CEC`ul.
- Stapane , cheama pe Catwoman.
-Eh, las-o ca e la manichiura,....
Cred ca daca ar citi juniorii americani asa ceva in clasele mici ...ar arunca in aer scoala.
Nu de alta, dar acum cand citesc, sau le este citit, nu multi stiind sa citeasca, ceea ce e acum la ei in manuale scot Uzzy-ul si fac exercitii de tragere pe profesori.

10 martie 2009

Mama

Motive pt care ii sunt dator mamei:
1. Mama m-a invatat SA APRECIEZ O TREABA BINE FACUTA "Daca vreti sa va omorati intre voi, mergeti afara. De-abia am terminat de facut curat"
2. Mama m-a invatat ce e RELIGIA "Roaga-te sa iasa pata aia din covor"
3. Mama m-a invatat ce e LOGICA "Pentru ca asa am zis eu, de-aia"
4. Mama m-a invatat MAI MULTA LOGICA "Daca cazi de pe hinta si iti rupi gatul, nu te mai iau cu mine in oras"
5. Mama m-a invatat ce e IRONIA "Plangi in continuare, si o sa-ti dau eu motive pt care sa plangi"
6. Mama m-a invatat ce e CONTORSIONISMUL "Uita-te la murdaria de pe ceafa ta"
7. Mama m-a invatat ce e VREMEA "Camera ta arata de parca a trecut o tornada prin ea"
8. Mama m-a invatat ce e IPOCRIZIA "Daca ti-am zis o data, ti-am zis de un milion de ori: Nu exagera!"
9. Mama m-a invatat despre CICLICITATEA VIETII "Eu te-am facut,eu te omor!"
10. Mama m-a invatat despre SCHIMBAREA COMPORTAMENTULUI "Nu te mai comporta ca taica-tau"
11. Mama m-a invatat ce e INVIDIA "In lume sunt milioane de copii mai putin norocosi care nu au parintii la fel de minunati cum ai tu"
12. Mama m-a invatat ce e ASTEPTAREA "Asteapta numai pana ajungem acasa"
13. Mama m-a invatat ce inseamna A PRIMI "O sa ti-o primesti cand ajungem acasa"
14. Mama m-a invatat ce e UMORUL "Cand o sa-ti tai degetele de la picioare jucandu-te cu masina de tuns iarba, sa nu alergi plangand la mine"
15. Mama m-a invatat CUM SA DEVIN UN ADULT "Daca nu mananci legume, nu o sa mai cresti niciodata"
16. Mama m-a invatat ce e GENETICA "Esti exact ca taica-tau"
17. Mama m-a invatat despre ARBORELE MEU GENEALOGIC "Inchide usa dupa tine.Ti de pare ca te-ai nascut intr-un cort?"
18. Mama m-a invatat ce e INTELEPCIUNEA "Cand o sa fi de varsta mea, o sa intelegi"
19. Si preferata mea, mama m-a invatat ce e JUSTITIA "Intr-o buna zi, o sa ai si tu copii. Si sper ca o sa fie exact ca si tine"

6 martie 2009

INSTALLING A HUSBAND

Dear Tech Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and I noticed a distinct slowdown in the overall system performance, particularly in the flower and jewelers applications, which operated flawlessly under Boyfriend 5.0.
In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, and then installed undesirable programs such as NBA 5.0, NFL 3.0 and Golf Clubs 4.1.
Conversation 8.0 no longer runs, and Housecleaning 2.6 simply crashes the system.
Please note that I have tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail.
What can I do?


Signed,
Desperate

Dear Desperate,
First, keep in mind, Boyfriend 5.0 is an Entertainment Package, while Husband 1.0 is an operating system.
Please enter command: ithoughtyoulovedme.html and try to download Tears 6.2 and do not forget to install the Guilt 3.0 update.
If that application works as designed, Husband1.0 should then automatically run the applications Jewelry 2.0 and Flowers 3.5.
However, remember, overuse of the above application can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Beer 6.1.
Please note that Beer 6. 1 is a very bad program that will download the Farting and Snoring Loudly Beta.
Whatever you do, DO NOT under any circumstances install Mother-In-Law 1.0 (it runs a virus in the background that will eventually seize control of all your system resources.)
In addition, please do not attempt to reinstall the Boyfriend 5.0 program. These are unsupported applications and will crash Husband 1.0.
In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider buying additional software to improve memory and performance.
We recommend: Cooking 3.0 and Hot Lingerie 7.7.



Good Luck Babe!


De asemenea urmariti si acest raspuns.

4 martie 2009

Concedieri in masa


Alarma de incendiu a sunat la ora 4 pm in cadrul unui campus de birouri cand aproape toti angajatii erau prezenti la munca (aprox. 5000 de oameni).
Asa cum sunt cerintele in vigoare, intreaga cladire a fost rapid evacuata, in 3 minute si toti angajatii s-au adunat afara in fata complexului, in locurile special amenajate, asteptand urmatoarele anunturi.
Nu dupa mult timp, persoana responsabila de exercitiul de indendiu, a facut urmatorul anunt :
" Dragi colegi : Cu sincere regrete, am fost rugat sa va anunt ca pentru multi dinte voi acesta va fi ultimul exercitiu de indendiu alaturi de fima noastra. Datorita crizei economice si climatului de afaceri nefavorabil, firma concediaza aproape 50% din personal.Asadar, cand acest anunt se va termina, va rog pe toti sa intrati inapoi in cladire.Si daca cardul de acces nu functioneaza, atunci inseamna ca ati fost concediat, caz in care accesul in interiorul cladirii va este interzis si toate bunurile personale va vor fi trimise prin posta.

Firma foloseste aceasta metoda noua deoarece nu dorim sa blocam serverul de e-mail cu notificarile de concediere si mesajele de adio in numar foarte mare (mii) si de asemenea dorim sa evitam certurile si bataile in interiorul cladirii si in consecinta probleme de securitate pentru toti angajatii.
Speram ca ati avut o cariera infloritoare alaturi de noi. Iar acum pasiti inauntru...si mult noroc!!!!